Traseul

traseu_webl

Track-urile traseelor pot fi descarcate de aici.
Traseele pot suferi modificari minore in ziua concursului.
Orientarea dupa marcaje este esentiala la o astfel de competitie.

TURA SCURTA:

Traseul scurt pornește din Piața Centrală a orașului Câmpulung Moldovenesc și, după 1,5 km, intrăm pe traseul turistic pârâul Mesteacăn (bandă albastră), traseul cel mai pitoresc din masivul Rarău. Urcăm spre fânețele și pășunile de munte specifice Bucovinei, pe care găsim bordeie, fânare, stâni, dar și o panoramă unică spre abruptul Rarăului și Pietrele Doamnei. Odată terminată urcarea și începută zona poienilor, coborâm ușor pe iarbă, lăsând muchia principală în dreapta până în Valea Seacă, o zonă rurală a Câmpulungului bogată incă în arhitectură tradițională bucovineană.

Ajunși la drum facem dreapta și după scurt timp stânga, intrând pe un picior ce ne scoate pe dealurile Bodei printre poieni, case vechi sezoniere și fânare asemănătoare cu cele de la începutul traseului de pe pârâul Mesteacăn. Ne întâlnim din nou cu panorama pereților nordici și Pietrelor Doamnei din Masivul Rarău pe care le lasăm mai întâi în dreapta și apoi în spate.

Coborârea finală și drumul marginit de case ne duce la sosire în Piața Centrală dupa aproximativ 13 km.

tura_scurta_alergare

 

 TURA LUNGA:

Traseul lung pornește din Piața Centrală a orașului Câmpulung Moldovenesc și, după 1,5 km, intrăm pe traseul turistic pârâul Mesteacăn (bandă albastră), traseul cel mai pitoresc din masivul Rarău, pe care se merge până în zona Munceilor Înșirați. Abruptul Rarăului și Pietrele Doamnei sunt vizibile aproape pe tot traseul. O ultima urcare spre Muncei ne duce intr-o potecă. Urmăm muchia în coborâre până la intrarea în rezervația Rarău – Pietrele Doamnei. Din acest punct se continuă la stânga, pe lângă Colții Tihăriei până in drumul ce urcă spre Rarău pe Izvorul Alb.

Începem din nou urcarea, trecem pe lânga Monumentul Legionarilor, intrăm pe scurtătura lui Codreanu și continuăm spre Hotel Alpin pe drumul asfaltat. Din fața hotelului urmăm marcajul traseului tematic din rezervația Rarău – Pietrele Doamnei (cruce albastră), traseu tehnic pentru alergat ce ne poartă pe grohotiș si blocuri de calcar pâna la baza Pietrei Mici de unde urmează o scurta coborâre de recuperare inainte de ultimul urcuș spre vârful Rarău (1651m).

De aici, începem coborârea principală. Mergem spre Peștera Liliecilor, unde, la intrarea în prima poiană se face ușor dreapta, se ajunge la Piatra Singuratică și se continuă coborârea pe cel mai vechi drum care urca în Rarău dinspre Câmpulung, folosit și în perioada când s-au săpat galeriile din abruptul Rarăului (inceputul sec. XX).

Când ajungem la intersecția cu traseul turistic Bodea (triunghi galben), urmează ultima urcare importantă spre vârful Bodea printre poieni, case vechi sezoniere și fânare asemănătoare cu cele de la începutul traseului de pe pârâul Mesteacăn. Lăsăm in spate pereții nordici și Pietrele Doamnei care încă se mai văd și coborâm spre una din zonele rurale ale Câmpulungului, Valea Seacă.

Drumul ne duce spre sosirea din Piața Centrală a orașului după aproximativ 30 km.

 

 

Sponsor Principal

Sponsori

Organizatori/Parteneri