Regulament

regulament

 1. Descriere
1.1. Locul de START – FINISH  al evenimentului va fi in Piata Centrala din orasul Campulung Moldovenesc, locatie unde se va desfasura si Premierea.

1.2. Pentru acest concurs vor fi puse la dispozitia concurentilor 2 trasee. Unul lung si unul scurt. Categoriile vor fi pentru avansati si amatori, fete si baieti, dar si in functie de varsta dupa cum urmeaza :
– categoriile FETE si BAIETI AVANSATI  vor fi impartite si pe varste in alte 3 subcategorii : 18 – 29 ani, 30 – 39 ani si peste 40 ani si vor avea de parcurs traseul lung de ~30 km.
– categoriile FETE si BAIETI AMATORI vor avea cate o  subcategorie: BAIETI AMATORI Open si FETE AMATOARE Open si vor avea de parcurs traseul scurt de ~13 km.
– categoria JUNIORI (14 – 17 ani) va fi incadrata la grupa de AMATORI, avand de parcurs traseul scurt de ~13 km.
– categoria COPII va avea doua subcategorii: PITICI  (pana in 10 ani) si URIAsI (11 – 14 ani). Acestia vor avea un traseu special de maxim 3 km care poate fi parcurs impreuna cu un parinte.

1.3. Atat la prba scurta cat si la proba lunga pot participa persoanele care au implinit varsta de 18 ani si se considera apte de efort sustinut din punct de vedere medical.

1.4 Minorii (cei intre 14-17 ani) vor putea participa numai cu acordul scris al ocrotitorului legal (cel putin unul din parinti sau tutorele), prin care isi da acordul, in mod expres, pentru participarea lui la concurs, precizand ca a luat la cunostinta regulamentul si cunoaste si isi asuma, alaturi de concurent, riscurile si implicatiile participarii. Acordul se da fie prin predarea catre organizatori a declaratiei autentificate notarial in acest sens, fie prin semnarea acordului de catre ocrotitorul legal prezent personal la inscriere alaturi de concurent.

1.5. La categoria “COPII”, minorii sub 14 ani trebuie inscrisi de reprezentantul legal (parinte sau tutore) pe raspunderea acestuia. Daca ocrotitorul legal nu este parintele ci tutorele, atunci e necesara si o dovada corespunzatoare care atesta calitatea de tutore a celui care semneaza declaratia. inscrierea pe site prin inregistrarea unei varste diferite decat cea reala atrage dupa sine eliminarea din concurs.

1.6. Vor fi premiate doar categoriile pentru care exista minim 7 concurenti. Daca la o categorie se inscriu mai putin de 7 concurenti, aceasta va fi comasata cu categoria precedenta.

1.7. Cronometrarea se va face la secunda, de catre arbitrii aflati la Sosire. Va fi declarat castigator cel care va ajunge in cel mai scurt timp la punctul de Sosire dupa parcurgerea integrala a traseului pentru proba la care participa.

2. Echipament
– incaltari de trekking sau alergare montana (recomandat);
– rucsac sau borseta (recomandat);
– haina si pantaloni de ploaie, tricou cu maneca lunga si manusi (recomandat);
– harta traseu si telefon mobil functional (recomandat);
– bete de trekking (recomandat);
– bentita / caciula / sapca (recomandat);
– numar de concurs (obligatoriu, va fi distribuit de catre organizatori);

3. Observatii
Concurentul are obligatia de a purta numarul de concurs atasat in fata si in mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toata perioada concursului.
In caz de vreme rea echipamentul recomandat devine obligatoriu si va fi verificat inainte de start.
Pentru validarea inscrierii si ridicarea kit-ului de participare se va prezenta cartea de identitate a participantului, se va semna tabelul de participare (confirmand astfel si datele personale si categoria in care s-a facut inscrierea) si declaratia de responsabilitate, care contine acordul cu privire la regulament, faptul ca a fost inteles si acceptat, si ca se asuma raspunderea pentru riscurile si alte implicatii certe sau potentiale ale participarii la concurs.

4. Descalificare / Retragerea din cursa
Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica sau de a retrage din cursa orice concurent daca nu respecta acest regulament sau intr-una din urmatoarele situatii:
– pierderea numarului de concurs;
– ratarea unui punct de control;
– abaterea de la traseul impus de catre organizatori, nerespectarea traseului prin folosirea de scurtaturi;
– utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei;
– parasirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie si resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control si alimentare);
– comportament nesportiv fata de alti concurenti sau lipsa de respect fata de oficiali, organizatori, public sustinator, localnici;
– depasirea timpului limita;
– in cazuri exceptionale;

5. Abandonul
in cazul in care concurentul decide sa abandoneze, el este obligat sa isi anunte intentia la cel mai apropiat punct de control si sa urmeze intocmai instructiunile primite de la organizator. Continuarea cursei se poate face doar pe propria raspundere – organizatorii nu mai garanteaza ca pe trasu vor mai fi voluntari, puncte de alimentare functionale, marcaje, etc. iar concurentul se considera in afara concursului.

6. Siguranta
Pe parcursul concursului circulatia rutiera pe drumurile publice nu va fi restrictionata, de aceea pe portiuni de traseu se pot intalni autovehicule. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege.
Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu aparut ca urmare a participarii la evenimentul RARAU RADICAL RACE si isi rezerva dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs in functie de conditiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri cursa in cazuri exceptionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizata corespunzator (ca de altfel intregul traseu) si comunicata concurentilor cel mai tarziu la sedinta tehnica din preziua concursului.
in caz de forta majora (orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a concursului, cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau alte evenimente majore) care determina organizatorii sa anuleze competitia, 50% din taxa de participare va fi returnata.
Prin participarea la aceasta competitie, concurentii accepta automat regulamentul acesteia.

Sponsor Principal

Sponsori

Organizatori/Parteneri